Finalizarea proiectului de colectare selectiva a deseurilor si transport in microregiunea Gilau, judetul Cluj

Cluj, Gilau, fonduri europene, deseuri, colectare selectiva, PHARE

In cadrul proiectului care a avut ca scop imbunatatirea calitatii si cresterea capacitatii de colectare a deseurilor din comuna Gilau si 3 comune invecinate (Floresti, Capusu Mare, Maguri-Racatau) s-au achizitionat 9000 pubele pentru deseurile menajere, cate una pentru fiecare gospodarie, 215 containere pentru colectare selectiva, la fiecare 100 de gospodarii cate 3 containere pentru plastic, hartie si textile si 3 autogunoiere care vor asigura transferul deseurilor la viitoarea statie de transfer.

25 de persoane vor fi angajate in urma acestui proiect in serviciul public de salubrizare.

Populatia din zona a fost informata despre implementarea proiectului prin intermediul a 500 de afise si 9000 de brosuri care explica necesitarea si importanta colectarii selective.

In urma implementarii proiectului, se preconizeaza o crestere a cantitatii de deseuri colectate in regiune la peste 8500 de tone fata de 6063 de tone, cat se colecteaza in prezent.

“Suntem extrem de multumiti de finalizarea acestui proiect care va aduce comunele noastre in randul celor europene din punctul de vedere al colectarii selective a deseurilor. Acum ca avem si resursele necesare, nu mai avem nici o scuza pentru a nu respecta colectarea selectiva. Speram ca populatia din zona sa conlucreze pentru atingerea obiectivelor proiectului si pentru promovarea microregiunii noastre ca una model din perspectiva gestionarii deseurilor”, a declarat Dumitru Sfarlea, primarul comunei Gilau.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.