Iesenii au inceput deja sa se prinda in hora pentru “Prima Casa”

ieseni, Prima Casa, banci, oferte, beneficiari, credit ipotecar

De exemplu, oficialii uneia dintre cele mai mari banci din sistem apreciaza ca, actualmente, exista in baza de date aproximativ 250 de potentiali beneficiari.

“Intr-adevar, s-a adunat un numar important de posibili clienti. Cred ca avem in jur de 250 de persoane. Acestia s-au prezentat deja la ghiseele bancii pentru a solicita informatii referitoare la programul «Prima Casa» si pentru a cere calcule preliminare si simulari de rate in functie de conditiile standard de dobinda comunicate de Guvern”, a declarat Eugenia Dascalescu, directorul de retail al sucursalei iesene a BRD.

Si la Banca Comerciala Romana (BCR), reprezentantii institutiei financiare locale sustin ca au avut destul de multe solicitari din partea iesenilor in ceea ce priveste estimarea costurilor aferente contractarii unui imprumut ipotecar prin programul “Prima Casa” insa nu a putut fi avansata deocamdata o cifra in acest sens.

Potrivit ministrului de Finante, Gheorghe Pogea, cele 20 de institutii financiare inscrise in program indeplinesc conditiile impuse de Executiv referitoare la dobinda anuala efectiva ce urmeaza sa fie practicata pe intreaga perioada de creditare si care nu ar trebui sa depaseasca valoarea EURIBOR la trei luni plus 4% in cazul imprumuturilor in euro, respectiv ROBOR la trei luni plus 2,5% pentru cele in lei.

Pe lista celor 20 de jucatori care au intrat in cursa pentru “Prima Casa” se afla BCR, BRD, Raiffeisen, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Leumi Bank, ATE Bank, Intesa San Paolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, UniCredit Tiriac Bank, ING, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank.

Programul “Prima Casa” se adreseaza tuturor persoanelor care nu au o locuinta in proprietate si nu au contractat un credit ipotecar in derulare. Potrivit prevederilor stabilite, beneficiarii nu vor avea drept de instrainare a imobilului timp de cinci ani de la achizitionare.

In cazul in care, dupa cei cinci ani, se recurge la o preluare de contract, noul proprietar va trebui sa intruneasca aceleasi conditii de eligibilitate. In plus, bancile participante nu vor percepe comisioane de rambursare anticipata si nici nu vor putea modifica unilateral clauzele contractuale.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.