Proiect de reabilitare a infrastructurii istorice de la Portile de Fier

CJ Mehedinti, proiect, Portile de Fier, infrastructura, investitie, fonduri

Presedintele CJ, Marius Balu, a declarat ca valoarea lucrarilor ce urmeaza sa se execute se ridica la circa 16 milioane euro, suma ce va fi asigurata de la Uniunea Europeana si bugetul de stat prin Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, ai caror reprezentanti vor verifica, in luna iulie, documentatia tehnica si economica in vederea deschiderii finantarii investitiilor si a semnarii contractului de executie propriu-zisa.

“In primul rand se va moderniza imobilul care adaposteste peste 100.000 de piese de valoare inestimabila, jumatate dintre aceste exponate datand din paleoliticul superior pana in perioada moderna. In paralel, se vor efectua lucrari de refacere, printre altele, a portilor Castrului roman Drobeta, a zidurilor refacute de Constantin cel Mare, a thermelor romane, piciorul podului lui Traian construit de Apollodor din Damasc in perioada 103 – 105”, a precizat Balu.

La inceputul acestei saptamani, consilierii judeteni au aprobat un fond de cofinantare de aproape un milion de euro.

“Acest proiect ne va da posibilitatea sa introducem orasul resedinta de judet – Drobeta Turnu Severin – in circuitul turistic european. Turistii care vor poposi la muzeu vor mai beneficia de multe alte servicii pe care le vom oferi dupa finalizarea acestui proiect de anvergura”, a afirmat Balu.

Muzeul Regiunii Portilor de Fier a fost fondat in anul 1912 de profesorul Alexandru Barcacila. Aici functioneaza sectii de istorie, stiintele naturii, etnografie si folclor. Media anuala a vizitatorilor este de 50.000 de persoane. Se anticipeaza ca, dupa implementarea acestui proiect, numarul turistilor sa se tripleze.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.