Proiectul de investitii pentru care a beneficiat de fondurile nerambursabile a fost finantat prin Masura 312 „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi” din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Beneficiarul a semnat contractul de finantare cu Agentia in luna mai a anului 2010, si l-a finalizat in prima jumatate a anului 2011. Valoarea totala a proiectului a fost de 237.838 de euro.
Prin aceasta investitie, beneficiarul a inlocuit utilajele vechi, inchiriate, cu alte 52 de utilaje noi, performante, atat pentru cresterea calitatii, dar si a cantitatii produselor obtinute.
In acest sens, investitorul a achizitionat cu banii primiti, echipamente precum: masini de croit si alimentator automat pentru acestea, masini de cusut sau de aplicat bombeu, de capsat, de egalizat si subtiat, de numerotat si stampilat. Alte utilaje cumparate pentru fabricarea incaltamintei sunt cele pentru netezit materialul si cusaturile sau pentru termolipit.
„Banii primiti de la Agentie ne-au ajutat foarte mult sa ridicam standardele de calitate ale produselor noastre, astfel incat acestea sa raspunda celor mai exigente cerinte ale clientilor nostri de pe piata externa. De asemenea, prin cresterea productivitatii am si putut onora astfel comenzile acestora”, sustine Florentina Toia, reprezentatul legal al societatii.
In primul an dupa implementarea investitiei, capacitatea de productie a crescut de la aproximativ 30, la 200 de fete de incaltaminte pe zi, aceasta urmand sa ajunga, prin proiectul realizat cu fonduri europene nerambursabile, la 500 de fete de incaltaminte pe zi in anii patru si cinci. Nu a fost ignorat nici impactul din punct de vedere social, fiind create aproximativ 100 de noi locuri de munca, mentinandu-se si cele 6 deja existente.
Incaltamintea rezultata este destinata atat femeilor sau barbatilor cat si copiilor, modelele fiind diferite in functie de sezon. Produsele finale sunt fie pantofi, fie sandale pentru adulti si copii.
Materiile prime din care este confectionata incaltamintea sunt: piele de porc sau capra, captuseli de piele sau de material textil, intaritor de plastic sau textil pentru calcai sau bombeu, sireturi, catarame etc.
Proiectul poarta titlul „Dezvoltarea SC Rivalsa Shoes SRL, prin investitii in sectorul incaltamintei” si este implementat in satul Salacea din comuna cu acelasi nume a judetului Bihor.
Cererea de fonduri europene nerambursabile pentru Masura 312 a depasit de peste 2 ori fondurile alocate pana in anul 2013 „pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”, respectiv 385.237.628 de euro. APDRP a inregistrat, incepand cu anul 2008, 6.533 de cereri de finantare, in valoare de peste 890 de milioane de euro.
Pana in acest moment, sunt semnate 2.172 de contracte de finantare. Valoarea nerambursabila a acestora este de 288,6 milioane de euro, gradul de absorbtie al fondurilor alocate fiind de 75%.
Conform calendarului estimativ de lansare a sesiunilor depunerii de proiecte pentru anul 2012, o noua sesiune de primire a proiectelor pentru Masura 312 se va desfasura in luna august si va avea o alocare financiara de peste 134 de milioane de euro.
am acelasi domeniu de activitate cu cell relatat mai sus,productia incaltamintei m-ar interesa si pe mine finantari ue nerambursabile pentru achizitia de utilaje productie incaltaminte.Va multumesc.
Buna ziua,
DA, puteti lua bani europeni prin PNDR (https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr), Masura 312 Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi (https://www.finantare.ro/program-6010-masura-312-sprijin-pentru-crearea-si-dezvoltarea-de-micro_intreprinderi.html), care se va lansa pe 1 august. Deocamdata nu a fost publicat ghidul pentru apelul de proiecte din august. Cand va fi relansat, vom posta noile informatii si pe site.
Mult succes!