Proiect din Programul Operational Regional, semnat la Galati

Galati, proiect, finantare nerambursabila, reabilitare, investitii, contract

Obiectivul acestui proiect este imbunatatirea infrastructurii judetene de transport si implicit a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est in vederea cresterii economice si stimularii dezvoltarii durabile prin crearea conditiilor favorabile atragerii investitiilor si infiintarii de noi locuri de munca, in judetul Galati.

Lucrarea se va desfasura pe o perioada de 23 de luni, iar bugetul total al acesteia este de aproape 70.000.000 de lei. Din aceasta valoare aproape 57.700.000 de lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila, iar cofinantarea platita de Consiliul Judetului este de peste 1.220.000 de lei.

Beneficiarii directi ai proiectului vor fi transportatorii locali sau in tranzit care au destinatii spre judetele Vrancea sau Braila, inclusiv spre Republica Moldova prin vama Giurgiulesti, beneficiarii indirecti fiind agentii economici care isi desfasoara activitatea in judetul Galati, precum si operatorii de turism si de servicii conexe.

Cu prilejul semnarii contractului de finantare, Eugen Chebac a declarat ca proiectul reprezinta cea mai mare investitie din judet prin Programul Operational Regional (POR), in afara de reabilitarea drumului judetean fiind incluse reabilitarea a zece poduri, precum si constructia trotuarelor din cele cinci comune strabatute de sosea.

Razvan Murgeanu a anuntat ca Guvernul va da un avans de 30% din valoarea proiectelor prin POR si nu 15% ca pana acum, imediat dupa semnarea contractului de lucrari. “In acest fel, consiliile judetene vor scapa de grijile privind plata constructorilor”, a precizat Murgeanu.

Contractul privind reabilitarea si modernizarea DJ 251 este al doilea de acest fel semnat de Consiliul Judetului Galati in acest an si finantat prin POR, primul, in valoare de peste 15.500.000 de lei si semnat in luna martie, prevede realizarea de imbracaminte bituminoasa pe DJ 253 intre localitatile Cudalbi si Baleni.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.