Aplicatia tehnica a Proiectului SIGD din judetul Mures va fi gata pana la finele anului

Mures, aplicatie, POS Mediu, finantare nerambursabila, depozit ecologic

Aplicatia tehnica va cuprinde studiul de fezabilitate, o analiza economico-financiara, o analiza institutionala, aplicatia de finantare si documentatia de licitatie pentru contractele de servicii, lucrari si achizitii.

Lokodi a aratat ca pana atunci va fi continuata etapa a saptea a evaluarii impactului asupra mediului, adica dezbaterea publica pentru intreg proiectul si se asteapta avizul ‘Natura 2000’ de la Agentiile de Protectia Mediului Mures si Sibiu.

Potrivit presedintelui CJ Mures, proiectul va fi depus pentru accesarea fondurilor pe POS Mediu, Axa prioritara 2 “Dezvoltarea sistemelor de management integrat a deseurilor si reabilitarea siturilor istorice contaminate”, iar din totalul investitiei de peste 54,3 milioane de euro, finantarea nerambursabila se ridica la 36,7 milioane de euro.

Proiectul prevede construirea unui depozit ecologic zonal si a unei instalatii de tratare mecano-biologica in localitatea Sanpaul si a unei statii de transfer, a unei statii de sortare si a unei statii de compostare, la Targu Mures.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.