CJ Galati se implica intr-un proiect transfrontalier romano-moldovean

CJ Galati, proiect, cooperare, obiective, buget, fonduri europene

Potrivit presedintelui CJ Galati, la Cahul au loc o serie de intalniri intre reprezentantii mediului de afaceri din Republica Moldova si Romania, ai ONG-rilor si administratiei publice, pentru dezvoltarea cooperarii economice transfrontaliere.

Proiectul are ca beneficiar CJ Galati iar ca partener – Agentia pentru Cooperare Transfrontaliera si Integrare Europeana Cahul.

„Suntem aici pentru a sustine obiectivul propus al proiectului, acela de a dezvolta economic si social zona de granita dintre Romania si Moldova si pentru a intari cadrul institutional la nivel transfrontalier pentru dezvoltarea activitatilor de promovare economica intre regiuni. Este important sa punem in valoare potentialul intern al activitatilor economice care au un impact transfrontalier important” – a declarat Eugen Chebac.

Printre obiectivele proiectului se numara si imbunatatirea infrastructurii transfrontaliere regionale de afaceri si a nivelului de accesibilitate la un pachet integrat de servicii destinat prestatorilor si beneficiarilor de activitati economice din Romania si Republica Moldova prin constructia si functionarea Centrului Integrat de Promovare si Dezvoltare Economica Transfrontaliera in municipiul Galati.

In cadrul proiectului se va adopta un document final care va reprezenta punctul de plecare in redactarea unei „Strategii de Colaborare Transfrontaliera in domeniul Dezvoltarii Economice Durabile”, document care va fi semnat la Galati, in a doua jumatate a lunii august.

Strategia va fi semnata de Consiliul Judetean Galati, Camera de Comert si Industrie Galati, Agentia pentru Cooperare Transfrontaliera si Integrare Europeana Cahul si Camera de Comert si Industrie Cahul.

De asemenea, a fost deja realizat un studiu sociologic in grupurile-tinta care are ca subiect evaluarea nevoilor de comunicare si asistenta ale IMM-urilor din judetul Galati si raionul Cahul, Republica Moldova.

Bugetul total al proiectului este de 474.999,55 euro, din care 419.999,55 euro reprezinta finantare nerambursabila obtinuta prin Programul de Vecinatate Romania – Republica Moldova 2004-2006, Programul PHARE RO 2005/017-537.01.01, iar 55.000 euro cofinantare din partea CJ Galati.

Grupurile-tinta al proiectului sunt: agenti economici (IMM-uri) din judetul Galati si raionul Cahul – 18.910 societati comerciale si 4.040 asociatii familiale si persoane autorizate in judetul Galati; 32.000 agenti economici, din care 5.465 companii prezinta rapoarte financiare in raionul Cahul; institutii publice si private ce reprezinta sau ofera servicii mediului de afaceri.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top