Blaga s-a certat cu presedintele CJ Bacau in sedinta de Guvern

Ministrul Dezvoltarii si presedintele Consiliului Judetean Bacau, social-democratul Dragos Benea, au avut o discutie aprinsa in sedinta de miercuri e Executivului, seful Consiliului fiind nemultumit ca banii prin programele operationale se aloca dupa principiul “primul venit, primul servit”.

“Ati dat o OUG in 3 iunie care, din calculele mele, daca publicati normele de aplicare, s-ar putea sa fie finantabila inclusiv partia de schi din Slanic-Moldova. Subliniez, (are, n.r.) printre cele mai mari punctaje dintre toate proiectele, dar s-a uzitat o regula – primul venit, primul servit – pe care eu nu am auzit-o la Sibiu in 2007, cand s-a lansat POR. (…) Eu am pregatita cofinantarea de 50%”, i s-a adresat Benea ministrului Dezvoltarii, Vasile Blaga. Ministrul a apelat la un alt participant la sedinta de Guvern, care i-a explicat presedintelui CJ ca proiectele sunt evaluate in ordinea in care au fost depuse, iar proiectul privind partia de schi a fost depus ultimul.

“Deci aveti raspunsul dom’ presedinte si cu toate astea ne straduim sa va facem rost de bani pentru ca (proiectul n.r.) este viabil”, i-a raspuns Blaga lui Benea.

Dupa ce presedintele CJ a insistat, argumentand ca proiectul sau a primit unul dintre cele mai mari punctaje din regiune, discutia a continuat pe un ton mai ridicat. “Mai tata, ai fost ultimul! iti spune colegul de langa dumitale. Ai fost ultimul care ai venit la rand!”, a spus Blaga. “Ce este mai important? Sa fie foarte bine punctat sau sa fie primul?”, a replicat Benea.

“Pentru dumneavoastra este foarte important asta! Pentru cei din Suceava este foarte important al lor, pentru cei din Iasi (al lor n.r.) este si mai important ca al dumitale si al Sucevei!”, a afirmat ministrul.

Mai multe detalii: www.cotidianul.ro.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.