Soseaua de centura asteapta intoarcerea lui Fenechiu din concediu

Dezbaterile privind traseul viitoarei sosele de centura a municipiului sunt departe de finalizare. Pe de o parte, sefii Primariei sustin ca finantarea guvernamentala ar trebui sa acopere traseul propus pentru traficul greu. Insa Guvernul a prins la finantare varianta pentru trafic usor, mult mai scurta, sustinuta de deputatul liberal Relu Fenechiu.

Guvernul va analiza propunerea municipalitatii. Discutia se va purta dupa ce se va intoarce si deputatul Fenechiu. Se va discuta si cu Ministerul Transporturilor. S-au solicitat si bani pentru asfaltarea drumurilor nationale din municipiu pentru care, acum, nu sunt alocate fonduri.

Liberalul Relu Fenechiu nu a dorit sa comenteze situatia soselei de centura.

Primarul Nichita sustine ca Guvernul ar trebui sa finanteze intr-o prima etapa o sosea de centura care sa plece de langa Metro, sa ocoleasca dealul Miroslava si lacul Iezareni si sa intre prin municipiu pe la Tirgul de Cherestea din CUG. Cealalta varianta, pentru trafic usor, presupune traversarea sensului Bahlui in dreptul postului de control din Pacurari si apoi intrarea pe strada Cicoarei.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.