Primaria Satu Mare e partener in doua proiecte de cooperare transfrontaliera

Primaria Satu Mare, proiecte cooperare transfrontaliera, dezvoltare relatii de colaborare

Primarul Iuliu Ilyes a declarat ca in cadrul primei solicitari de propuneri de proiecte prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania (HURO08/01) a fost declarat castigator proiectul “Dezvoltare pe scara larga a relatiilor de colaborare dintre orasele infratite Nyiregyhaza si Satu Mare”.

Liderul de proiect este Primaria municipiului Nyiregyhaza, valoarea totala fiind de 121.343 euro, din care 62.465 euro revine municipiului Satu Mare, cofinantarea acestuia fiind de 1.374 euro.

Obiectivul acestui proiect il constituie organizarea unor evenimente comune in domeniul cultural, al asistentei sociale si realizarea unor schimburi de experienta privind metodele de reducere a efectelor schimbarii climatice, termenul de realizare fiind de 12 luni.

In cel de-al doilea proiect selectat pentru finantare, “Schimb de experienta urbanistica, o posibilitate de dezvoltare durabila/integrata”, Primaria are ca partener Consiliul Judetean Szabolcs-Szatmar-Bereg. Valoare totala este de 138.886 euro, din care 72.823 euro euro revine municipiului Satu Mare, cu o cofinantare de 1.456 euro.

Obiectivul acestui proiect este elaborarea unor studii urbanistice comparative ale centrelor urbane in cele doua judete, posibilitati de dezvoltare, studii legislative caracteristice celor doua tari, grupul tinta fiind atat primarii, specialistii in domeniul dezvoltarii urbane, cat si arhitectii, proiectantii.

Proiectul are o perioada de implementare de 12 luni. Totodata, in cadrul celei de-a doua solicitari de propuneri de proiecte (HURO08/02) Primaria municipiului Satu Mare a inaintat doua note conceptuale urmand sa fie depuse cererile de finantare.

O propunere se refera la proiectul “Pe apa si pe doua roti pe langa Somes, HUROVELO”, care prevede realizarea unei piste de biciclisti pe coronamentul digurilor intre Satu Mare si Fehergyarmat (HU), iar cel de-al doilea proiect, “Incubator de afaceri si Centru de pregatire Satu Mare (Centru Tehnologic)”, prevede construirea unui incubator de afaceri si centru de pregatire in Parcul industrial al municipiului Satu Mare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.