Se pregateste inceperea reconstructiei podurilor feroviare distruse de inundatii

contract, ex-ISPA, cofinantare, Comisia Europeana, inundatii

Cu o valoare totala de 1.359.200 euro fara TVA, acest contract este cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.

Principalul sau obiectiv este de a contribui la implementarea corespunzatoare a contractelor privind lucrarile de reconstructie a sectiunilor de infrastructura feroviara distruse de inundatiile din iulie si august 2005, precum si la redeschiderea traficului in conditii imbunatatite.

In acest sens, consultantul angajat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va fi responsabil de supervizarea lucrarilor din punct de vedere calitativ, cantitativ, al timpului de executie precum si din punct de vedere al resurselor financiare.

Activitatea consultantului se va desfasura pe perioada de executie a lucrarilor (24 luni) si pe perioada de garantie a lucrarilor (urmatoarele 12 luni dupa executia lucrarilor) iar la finalul acestor perioade se va emite certificatul de intretinere ce va fi aprobat de angajator.

Acest contract de asistenta tehnica a fost acordat prin licitatie internationala Consortiului DB International-Louis Berger.

Beneficiarul sau final este Compania Nationala de Cai Ferate din Romania S.A.

Perioada totala de implementare de 38 luni de la data inceperii primei activitati.

Sursa: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.