Trei metode de iesire din criza

INVATATI !  INVATATI !  INVATATI !

Lenin ar fi mandru de mine ca il citez. Dar pe cine altcineva sa citez? Si chiar cred ca  indemnul lui rostit de trei ori e metoda infailibila de iesire din orice criza. Nicicand nu se potriveste mai bine indemnul ca acum in Romania, cand inflatia de diplome ascunde o lipsa enorma de cunostinte, de cultura, de invatatura de orice fel. Nu functioneaza niciun domeniu pentru ca nu sunt oameni dispusi sa invete sa faca sa mearga lucrurile in beneficiul tuturor. Iar cei care – putini la numar – sunt dispusi sa invete sint priviti condescendent si marginalizati deinadata ce arata ca stiu ceva si pot contribui la bunul mers al vreunui domeniu. Si totusi, cu toate piedicile, cu toti impostorii cu studii precare aflati in posturi de conducere, cu toata atmosfera anti-cultura si anti-invatatura  degajata de politic, ramane acest indemn cu semnificatii ultimative: INVATATI ! INVATATI ! INVATATI! daca nu vreti sa  va fie rusine la un moment dat in ce tara va treziti dimineata!

About Emilia Moldovan

Emilia Augusta Moldovan. Deviza: Intamplarea nu ajuta decat o minte pregatita.

4 thoughts on “Trei metode de iesire din criza”

 1. Stii de ce a spus Lenin Invatati, invatati, invatati?
  Pentru ca el avea nota.

 2. Codrin spune:

  Oameni dispusi sa invete exista!Putini, dar exista.
  Din pacate, cei care invata sau care au deja ceva educatie in spate nu sunt sustinuti sau nu sunt lasati sa “ajute” tara sa se dezvolte intr-o directie buna.
  Cei care ar trebui sa reprezinte cele 4 puteri in stat de care vorbea Antoniu prefera ca populatia sa se mentina in starea actuala, undeva intre saracie si supravietuire, pentru a putea fi manipulata mai usor odata la 4(5) ani.

 3. Doru spune:

  Inainte de invatatura cred ca o sa stam vreo doi ani sa ne plangem de mila… pentru ca aproximativ in felul asta e cladita mentalitatea mioritica a romanului. Vesnici napastuiti, invidiosi pe curatenia altora aruncam gunoiul in fata portilor noastre in speranta ca va veni cineva sa-l adune pentru noi.
  … Si da… a invata, macar din greselile de pana acum, daca nu din experienta altora, e cam singura noastra sansa de supravietuire.

 4. Antoniu spune:

  Unpic de militarie nu strica.
  De foarte mult timp am impresia ca cele patru puteri in stat alearga dupa suprematie. Sondajele vorbesc de increderea romanilor in cele patru puteri dar nu stim, de fapt, cine conduce Romania?. Coruptia endemica ar trebui stavilita. Cum? Eu cred ca armata poate s-o faca. Stie sa traga in noi. Sa mai traga si in ei. In cei care au devalizat sau devalizeaza bugetul tarii si bugetele comunitare. Ea e subordonata momentan comandamentului Nato si nu vesnicului comandant suprem peste mari, marii, lenutze, falcosi,pitici, eurohotzi, semidoctzi si intelectuali publici.
  Nu, nu urmeaza publicitate!
  Sa-mi termin ideea: biserica nu poate fi o putere atata timp cat cocheteaza cu ‘drakul impielitzat’ numit politicul, preotii homosexuali nu-si marturisesc pacatul iar agentiile statului care dau cu nemiluita subventii comunitare pentru suprafetele imense de teren aflate in proprietatea parohiilor, nu verifica cine sunt, de fapt, beneficiarii acestor bani.
  Justitia e un fel de cosh, unde se arunca cu mingea sau un fel de minge care se arunca la cosh. Presa, scormonitoare cum o stim, nu poate fi decat puterea contra vantului, o solutie imorala pana la urma.
  ‘Armata e cu voi?’ , ‘De ce Trageti!?’ pot fi strigaturi ale unor scursori muribunde de care trebuie sa scapam cat mai grabnic daca vrem sa mai existam ca natiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.