Cinci contracte de accesare a fondurilor europene semnate la Braila

Contracte, accesare fonduri europene, Braila, modernizare spitale

Prin castigarea acestor proiecte europene, trei spitale din judetul Braila vor beneficia de modernizarea ambulatoriilor de specialitate, investitie care se ridica la peste 48 de milioane de lei, iar doua unitati de invatamant vor fi reabilitate, lucrarile fiind in valoare de 7,9 milioane de lei.

Vor fi modernizate ambulatoriile Spitalului Judetean de Urgenta Braila, Spitalului de Obstetrica – Ginecologie si Spitalului de Pneumoftiziologie si vor fi reabilitate Grupul Scolar “Grigore Moisil” si scoala cu clase I-VIII “Ecaterina Teodoroiu”.

Secretarul de stat Razvan Murgeanu a spus, cu aceasta ocazie, ca Braila se afla “intre campioni” in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene, iar proiectele privind modernizarea ambulatoriilor reprezinta o premiera pentru regiunea de sud-est.

“Braila se incadreaza in judetele fruntase din punctul acesta de vedere. A atacat aproape toate axele. La Braila s-a facut treaba si avem foarte bune rezultate. Carcotasii spun ca asta se intampla datorita faptului ca este ADR-ul aici. Eu spun ca este foarte bine”, a declarat Murgeanu.

In replica, directorul Agentie de Dezvoltare Regionala, Luminita Mihailov, a precizat ca agentia lucreaza in mod egal pentru toti, dar ca exista, cum bine se stie, o concurenta in ceea ce priveste eligibilitatea proiectelor, iar cel mai bun trebuie sa castige.

“Valoarea sumei nerambursabile pe care o are Braila este de 123 de milioane de euro fonduri europene pentru dezvoltare regionala. Speram ca, pana la sfarsitul anului, sa atingem valoarea de 200 de milioane de euro, ceea ce inseamna o treime din fondurile alocate acestei regiuni pentru perioada 2007-2013”, a declarat Luminita Mihailov.

Potrivit seful Directiei Programe din cadrul Consiliului Judetean Braila, Gabriel Ioan, pentru ambulatoriul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, valoarea totala a proiectului este de 42.673.559 de lei, din care contributia CJ este de 923.000 de lei. Modernizarea ambulatoriului din cadrul Spitalului de Obstetrica – Ginecologie este estimata la 2.610.105 lei, iar CJ contribuie cu 1.167.141 de lei, iar cea a Spitalului de Pneumoftiziologie Braila in valoare de 2.926.133 de lei, CJ contribuind cu 334.285 de lei.

In ceea ce priveste reabilitarea unitatilor de invatamant, valoarea totala a proiectului de finantare pentru Grupul Scolar “Grigore Moisil” este de 5.918.700 de lei, iar cea pentru scoala cu clase I-VIII “Ecaterina Teodoroiu” de 2.005.592 de lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.