BCR va primi solicitari de credit pentru Prima Casa

Prima Casa, BCR, solicitari de credit, Fondul de Garantare

Peste 10.000 de persoane si-au exprimat pana acum intentia de a-si achizitiona o locuinta cu ajutorul unui credit ipotecar Prima Casa. Creditul pentru investitii imobiliare BCR “Prima Casa” se adreseaza persoanelor care vor sa isi achizitioneze o prima locuinta cu ajutorul unui credit bancar, se arata in comunicat.

Nivelul de dobanda este Euribor la trei luni, plus 3,8 puncte procentuale. Astfel, pentru un credit de 50.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (care variaza in functie de nivelul Euribor) este de 265 euro, potrivit bancii.

Mai exista un comision de acordare de 0,5% aplicat la valoarea creditului si un comision de evaluare de 300 de lei, plus taxa pe valoare adaugata (TVA), ambele percepute o singura data. In functie de profilul de risc al fiecarui solicitant, banca accepta pana la patru coplatitori, se mai arata in comunicat.

Potrivit legii, clientul mai are de achitat un comision de gestiune de 0,37% al FGCIMM aplicat la valoarea creditului aprobat. Comisionul de gestiune se va plati catre FGCIMM in fiecare an si va fi calculat la valoarea soldului garantiei creditului de la 31 decembrie al anului precedent.

Eligibilitatea solicitantului se stabileste in functie de conditiile specifice prevazute de normele interne de creditare ale BCR.

Creditul ipotecar Prima Casa BCR poate fi utilizat atat pentru achizitionarea de locuinte finalizate, cat si pentru achizitia de locuinte in curs de construire. Pentru cea de-a doua varianta clientul trebuie sa prezinte bancii antecontractul de vanzare-cumparare sau contractul de constructie. FGCIMM va emite o promisiune de garantare care va avea valabilitate pe perioada de constructie a locuintei, dar nu mai mult de 18 luni.

BCR le ofera clientilor care iau un credit BCR Prima Casa o reducere de 3 puncte procentuale fata de dobanda standard pentru creditul de descoperit de cont pe cardul de debit din Pachetul de cont curent. Astfel, dobanda oferita pentru descoperitul de cont este de 14.23% pe an (Robor la 3 luni + 4%, fata de Robor la 3 luni + 7%, cat este in oferta standard a bancii). Mai mult, toate celelalte costuri legate de acest produs (cum ar fi comisionul de analiza si cel de acordare) au fost reduse la zero.

BCR va acorda credite in valoare de 308 milioane euro prin programul Prima Casa.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.