Fonduri europene pentru infiintarea grupurilor de producatori

fonduri europene, producatori, agricultura, finantare nerambursabila

Finantarea se acorda pentru grupurile de producatori recunoscute oficial incepand cu 1 ianuare 2007-31 decembrie 2013. Daca au trecut de “hopul” recunosterii oficiale, beneficiarii acestor fonduri sunt societatile comerciale, societatile agricole si asociatii agricole, cooperative agricole, orice alta forma juridica de asociere, conforma legislatiei in vigoare.

Pentru formarea grupurilor de producatori, sunt vizate sectoarele agricol si forestier. Asocierea intre producatorii agricoli se poate face pentru culturile de cimp, horticultura, viticultura, cresterea animalelor pentru lapte, cresterea animalelor (excluzind laptete), granivor (porci si pasari), grupuri mixe de producatori din domeniul animalelor pentru lapte si carne, culturi vegetale si cresterea animalelor.

In sectorul forestier, grupurile de producatori se pot constitui pentru produse lemnoase si produse nelemnoase.

Pentru grupurile de producatori infiintate si reconoscute oficial se acorda un sprijin public suta la suta nerambursabil, suma acordata calculindu-se anual in functie de valoarea productiei comercializate de catre grupul respectiv.

Mai multe detalii: www.ziarulceahlaul.ro.

Sursa: Ziarul Ceahlaul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.