Concurs de proiecte pentru ONG-uri

concurs, proiecte, ONG, Fundatia Dan Voiculescu, criterii, evaluare

La inceputul lunii decembrie 2009, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei a lansat o provocare pentru ONG-uri: un concurs de proiecte. Domeniile vizate au fost: protectia mediului, educatie, arta, cultura si social.

Criteriile de evaluare care vor fi avute in vedere se refera la: impactul proiectului asupra revenirii la scara valorilor in societatea romaneasca, elementele de originalitate, implicarea cat mai multor categorii din comunitate in derularea proiectului, gradul de aplicabilitate si conectarea la problemele cu care se confrunta societatea romaneasca.

Primele trei proiecte, care vor indeplini cel mai bine conditiile fixate de organizatori, urmeaza a fi finantate si derulate in parteneriat cu Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

Interesul crescut al organizatiilor pentru acest concurs a fost demonstrat de numarul mare de proiecte inscrise: 229. Astfel, ONG-uri din toata tara, cele mai multe din Iasi, Timisoara, Cluj si Bucuresti au trimis pana pe 1 martie propunerile lor. S-au inscris in concurs asociatii mici sau mari, din mediul rural sau urban, cu profile de activitate diferite.

Problematica sociala si educatia sunt domeniile avute in vedere de cele mai multe dintre proiectele primite.

Lista completa a asociatiilor si numele proiectelor inscrise in concurs, precum si termenii in care acesta s-a desfasurat, pot fi gasite pe www.fudv.ro, sectiunea Proiecte ONG.

Sursa: Comunicate Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.