Fondurile UE merg in strazile din Neamt

CJ Neamt , fonduri europene, contracte, infrastructura, POR

Din bani europeni, la Piatra Neamt vor fi refacute strazile din municipiu, in cadrul unui proiect pentru care s-a semnat deja contractul de finantare. Proiectul vizeaza refacerea tronsonului format din strada 1 Decembrie 1918, pe o distanta de 2,6 kilometri, continuata cu Cetatea Neamtului pe o portiune de 2,37 kilometri.

“Este singura iesire din municipiu catre nordul judetului pentru traficul usor si cel greu. A fost semnat contractul de finantare si au fost demarate procedurile pentru organizarea licitatiei de executie”, a precizat Nicoleta Husaru, purtatorul de cuvânt al Primariei Piatra Neamt. Proiectul este estimat la 27,6 milioane de lei.

Proiecte in evaluare

Un alt proiect pentru care a fost semnat recent contractul de finantare este cel al Consiliului Judetean (CJ) Neamt pentru refacerea DJ 156 A intre Tazlau-Dobreni si Manastirea Horaita, pe o distanta de aproape 13 kilometri. Valoarea proiectului este de peste 30 de milioane de lei.

“CJ Neamt a semnat pana in prezent un singur proiect pentru reabilitarea drumurilor pe axa 2 a Programului Operational Regional (POR)“, a afirmat Dana Macsim, purtatorul de cuvant al CJ Neamt.

Reprezentantii Primariei Piatra Neamt au mai depus proiecte si pe celelalte axe ale POR, dar documentatiile inca sunt in evaluare.

Un astfel de proiect, evaluat la peste 58 de milioane de lei, se refera la modernizarea infrastructurii de pe Muntele Cozla. Acesta vizeaza refacerea cailor de acces, amenajarea unor piste de schi, dar si a drumurilor destinate drumetiilor. Pe aceeasi axa de dezvoltare a turismului, Consiliul Local a mai depus un proiect de aproape 900.000 de lei.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.