Infrastructura sociala imbunatatita si dotari in valoare de peste 4 milioane lei in judetul Harghita

infrastructura sociala

Fondurile vor ajunge in judetul Harghita pentru reabilitarea Centrului de ingrijire si asistenta tehnica Gheorgheni si a Centrului de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica Tulghes.

Cele doua proiecte destinate reabilitarii centrelor din judetul Harghita au fost depuse de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Harghita, beneficiarii directi ai acestor fonduri fiind peste 80 de pacienti cu handicap.

“Prin finantarea acestor proiecte se urmareste crearea unui mediu decent, conform standardelor europene, necesar pentru desfasurarea serviciilor de asistenta sociala specializata de lunga durata. Asigurarea unui numar suficient de locuri si crearea unor conditii de viata cat mai decente si normale pentru pacientii asistati social, desi institutionalizarea nu este una dintre solutiile urmarite, este o modalitate prin care incercam sa fim pregatiti sa confruntam viitoarele probleme. Pana in prezent, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a mai contractat, tot pe domeniul 3.2 al Programului Regio peste 18 milioane de lei pentru finantarea altor 8 proiecte ce vizeaza reabilitarea infrastructurii sociale. Destinatia acestor fonduri este tot de reabilitare si dotare a infrastructurii sociale, respectiv a unor camine de varstnici si unitati de asistenta medico-sociala din cele sase judete ale Regiunii Centru”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Un numar total de 36 de contracte au fost semnate in aceasta luna, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, prin care au fost solicitate peste 63 milioane lei fonduri nerambursabile. Fondurile, alocate din bugetul Regiunii Centru prin Programul Operational Regional, vor fi destinate lucrarilor de reabilitare, extindere si dotare a 32 de firme, a doua scoli si acestor doua centre sociale.

Mai multe detalii referitoare la proiectele contractate puteti obtine accesand link-ul: http://regio.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=COMComunicate&eID=1047.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.