Primul proiect finantat prin POR, demarat in judetul Arad

POR, Arad, proiect, finantare, infrastructura, fonduri europene

“Este vorba despre realizarea unei sosele de centura care sa asigure legatura rutiera intre DJ 792 Arad – Ineu si DN 79 A (Varfurile – Ineu – Chisineu Cris – Vama Varsand), lucru care va avea ca efect scoaterea unei parti a traficului de marfa si a tranzitului din oras, fluidizarea traficului urban prin eliminarea blocajelor rutiere si reducerea timpului de transport prin cresterea vitezei de tranzitare in conditii de siguranta”, a precizat Nicolae Meheleanu, primarul orasului Ineu.

De asemenea, prin constructia acestui drum se doreste o reducere a noxelor si a poluarii fonice cauzate in prezent de traficul auto intens ce traverseaza in prezent centrul orasului.

Valoarea totala a proiectului se ridica la aproximativ 17 milioane de lei, din care 98% reprezinta valoarea fondurilor europene nerambursabile.

Lungimea soselei de centura va fi de 4,132 kilometri, latimea carosabilului (doua benzi) urmand sa fie de 7 metri, la clasa tehnica IV, viteza maxima de deplasare a autovehiculelor urmand sa fie limitata la 80 km/ h.

Cu toate ca, potrivit celor stipulate in contract, termenul de finalizare a lucrarilor era estimat la 12 luni de la data semnarii contractului, in urma negocierilor cu constructorul (Asociatia SC Confort SA Timisoara si Nemzetkozi Betonut KFT din Ungaria – n.r.), noua sosea va fi data in folosinta peste circa doua luni si jumatate, dupa cum sustine primarul orasului Ineu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.