Pista de schi la Slanic Moldova cu bani UE

Slanic Moldova, pista de schi, fonduri europene, POR, axa 2, finantare

Fondurile cele mai mari au fost alocate pe axa 2 a POR, pentru pasajul rutier subteran Oituz-stefan Guse, evaluate la peste 30 de milioane de lei.

“Pasajul rutier subteran va asigura legatura rutiera directa a traficului de pe strada stefan Guse cu centrul municipiului Bacau, pe strazile Oituz, Ionita Sandu Sturdza si V. Alecsandri”, au explicat oficialii bacauani.

Pentru alte doua proiecte depuse de Consiliul Judetean au fost semnate contracte de finantare de aproape 35 de milioane de lei. Din aceste fonduri vor fi reabilitate DJ116 dintre Targu Ocna si Oituz si DJ119 F pe o distanta de 14,3 kilometri.

Un alt proiect obtinut de judetul Bacau pentru care este asigurata finantarea prin POR, axa 2, este cel de refacere a arterei principale din Buhusi, de 2,1 kilometri. Valoarea proiectului este de 8,8 milioane de lei, iar implementarea ar trebui finalizata in 16 luni.

“Pana in prezent sunt semnate contracte doar pentru patru proiecte pe axa 2, care vizeaza refacerea infrastructurii rutiere. Pentru doua suntem in faza de incheiere a contractelor de executie, iar la celelalte doua exista contestatii”, a explicat Dragos Benea, seful CJ Bacau.

Proiecte pe sector turistic

Oficialul bacauan sustine ca mai are in analiza la Agentia pentru Dezvoltare Nord-Est proiecte depuse pe axa 3 privind infrastructura sociala, dar si pe cea de dezvoltare a turismului.

“In asteptare este pista de schi de la Slanic Moldova”, a spus Benea. insa proiectul de 7 milioane de euro a fost depus la Agentia pentru Dezvoltare Nord-Est printre ultimele si exista posibilitatea sa nu mai prinda finantare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.