Primarul Neculai Ontanu vrea sa atraga fonduri europene pentru cartierele Pantelimon si Ostrov

Neculai Ontanu, proiecte, fonduri europene, piste pentru biciclisti

Proiectele sunt destinate tuturor bucurestenilor care domiciliaza sau lucreaza in zona ansamblurilor de locuinte cuprinse intre bulevardul Chisinau, cartierul Ostrov, pana la iesirea din Capitala spre orasul Pantelimon.

In plina perioada de criza economica, edilul sectorului 2 apeleaza la aceasta forma de finantare pentru realizarea programelor destinate cresterii nivelului de trai al bucurestenilor din cele doua cartiere importante ale Capitalei, unde se vor instala sisteme de supraveghere video, va fi amenajat un parc si va fi plantat material dendrologic in scuaruri si pe malurile celor trei lacuri din zona, se arata intr-un comunicat remis luni de Primaria Sectorului 2.

De asemenea, vor fi montate elemente de mobilier urban pentru recreare si vor fi achizitionate echipamente de informare si comunicare moderne pentru infiintarea de infochioscuri destinate cetatenilor.

Pentru persoanele aflate in risc social sau in varsta, precum si pentru copii si pentru integrarea romilor, primarul Ontanu doreste sa amenajeze si doua centre sociale moderne, unul in Pantelimon si altul in Ostrov, cel din urmand fiind prevazut cu dispensar, farmacie si biblioteca.

Toate proiectele sunt cuprinse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana Ostrov-Chisinau la care lucreaza in prezent edilul sectorului 2 si vor fi supuse consultarilor publice in vederea prezentarii lor si eventualelor propuneri de imbunatatire venite din partea bucurestenilor.

Primarul Neculai Ontanu a intocmit deja o serie de proiecte pentru atragerea de fonduri europene, dintre care o parte sunt depuse, care sunt in stadii avansate de evaluare pe Planul Operational Regional Bucuresti-Ilfov, iar altele in executie, in valoare totala de 344.658.552 lei (3.451 mld. lei = 39,7% din bugetul total al Primariei Sectorului 2).

Cartierele Ostrov si Chisinau se adauga cartierelor Baicului, Creanga si Plumbuita – Steaua Rosie – Petricani, pentru care edilul sectorului 2 a realizat proiectele, se mai mentioneaza in comunicat.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.