RoBank acorda credite pe 8 ani pentru intreprinzatorii din mediul rural

Intreprinzatorii care vor sa dezvolte proiecte de investitii in mediul rural si nu au fondurile necesare pot sa apeleze la Robank.

Banca a primit recent o linie de finantare de la Banca Mondiala in valoare de 5 milioane de dolari, se arata intr-un comunicat remis presei. Din acest fond se pot finanta investitiile pe termen mediu si lung atit in agricultura, industrie alimentara, dar si in sectoare industriale sau servicii care sint desfasurate in zone rurale.

De exemplu, firmele care detin o fabrica de vopsea la tara pot primi finantare in cazul in care au proiecte de investitii eligibile.

De asemenea, RoBank co-finanteaza din aceste fonduri si proiecte Sapard. Banca acorda imprumuturi de pina la un milion de dolari. Creditele se acorda pe maxim 8 ani cu o perioada de gratie de 12 luni.
Dobinda este calculata in functie de evolutia indicelului LIBOR (care reflecta evolutia dobinzilor la credite pe piata europeana) plus 4%.

Proiectele neeligibile includ achizitionarea sau inchirierea de terenuri, precum si activitatile legate de achizitionarea, prelucrarea sau promovarea tutunului.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 10 februarie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.