Primarul Constantin Catrinoiu anunta o serie de proiecte ambitioase in orasul Bicaz

Bicaz, proiecte, fonduri europene, infrastructura, investitii

Potrivit Masterplan-ului de la nivel judetean, pana in 2012, in Bicaz urmeaza sa fie realizati 14,4 kilometri de canalizare si, de asemenea, extinderea retelei de alimentare cu apa si modernizarea statiei de captare, toate aceste investitii fiind realizate din fondurile europene.

Pe de alta parte, Planul Urbanistic General, a carui valoare totala se ridica la 4 miliarde de lei, presupune realizarea unui sistem coerent privind regimul constructiilor, domeniul public si privat, terenurile care sunt, atat in intravilan cat si in extravilan.

“Acest plan reprezinta proiectarea in perspectiva a felului in care se va dezvolta orasul Bicaz in urmatorii zece ani, din punct de vedere al retelei de apa si canalizare, precum si al retelei de telefonie. In acelasi timp, se va face si actualizarea si materializarea limitei teritoriale administrative, dar si elaborarea unor studii de fundamentare pentru analizarea unor probleme sectoriale: extindere intravilan si modernizarea circulatiei si transportul in comun, studii pentru problemele de mediu si aspectele legate de dezvoltarea intr-o cat mai mare masura a turismului in zona. Din costurile totale necesare pentru realizarea PUG-ului contributia Consiliului Local Bicaz va fi de 70.000 de euro”, a declarat primarul Constantin Catrinoiu.

Acesta mentioneaza ca Primaria Bicaz are in vedere modernizarea tuturor strazilor din cartierele orasului si, totodata, amenajarea de parcari.

“In acest sens, a fost organizata licitatia pentru lucrari de acest gen si urmeaza sa incheiem contract cu firma castigatoare, iar primul cartier in care vor fi asfaltate toate strazile este Ciungi. In acelasi timp, vom moderniza si strada de acces la fostul hotel al orasului si vom amenaja un spatiu mare pentru parcarea autovehiculelor in cartierul Dodeni. Bineinteles ca urmeaza si modernizarea strazilor si a parcarilor din celelalte cartiere”, sustine Constantin Catrinoiu.

Un alt proiect anuntat de edilul orasului Bicaz este constructia unui nou bloc ANL, ce va lua startul anul acesta, odata cu lucrarile in spatiul din cartierul Dodeni. De asemenea, se amenajarea pietei agroalimentare la standarde europene, in acest caz, fiind deja incheiate studiile de fezabilitate. Valoarea totala a proiectului de amenajare a pietei se va ridica la valoarea de 10 miliarde de lei vechi, iar finantarea se va realiza din fondurile ce provin de la Consiliul Local Bicaz.

Un alt proiect privit cu multa seriozitate este amenajarea parcului de agrement din orasul Bicaz, proiect ce se va cifra la aproximativ 4 miliarde de lei vechi. La Grupul Scolar Bicaz vor fi efectuate lucrari ample prin intermediul unei finantari din fonduri europene. Astfel, cladirea Grupului Scolar Bicaz va fi extinsa cu inca patru sali de clasa.

De asemenea, urmeaza sa fie facute dotarile necesare, iar sala de sport si internatul din cadrul unitatii de invatamant vor fi supuse unor lucrari de reabilitare termica.

“Proiectele noastre vizeaza si zonele de agrement. In acest sens, dorim sa construim o partie de sanius, precum si o platforma de campare, cu utilitatile specifice. In viitor, dorim dezvoltarea agrementului si a sporturilor nautice pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui”, conchide primarul Constantin Catrinoiu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.