Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Craiovei a primit aviz favorabil

Craiova, pol de crestere, plan de dezvoltare urbana, fonduri europene

Potrivit lui Solomon, Craiova – unul din cei sapte poli de crestere – este singurul municipiu din tara care a primit pana acum aviz favorabil pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbana.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana reprezinta un document obligatoriu pentru accesarea Programului Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere, Domeniu major de interventie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana, pentru care Craiova a pregatit deja 15 proiecte.

Conform Primariei Craiova, Planul Integrat de Dezvoltare Urbana reprezinta un document de planificare strategica pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane Craiova care la acest moment cuprinde municipiul Craiova si sapte comune din judetul Dolj: Breasta, Ghercesti, Mischii, Pielesti, Predesti, Simnicu de Sus si Teasc.

Planul este structurat pe cinci capitole: caracterizarea generala a polului de crestere, strategia dezvoltarii polului de crestere, profilul spatial si arii de interventie in cadrul polului de crestere, managementul implementarii Planului Integrat si Planul de actiune ce cuprinde pachetul de proiecte identificate, pe surse de finantare, pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane Craiova.

Dupa ce va fi aprobat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, care reprezinta Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional, vor fi depuse documentele necesare pentru finantarea proiectelor din cadrul Planului integrat.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.