Dupa aderarea la UE, Romania si Bulgaria ar putea primi 10 miliarde de euro

Comisia Europeana ar putea anunta, luni, un pachet de finantari comune pentru Romania si Bulgaria, in valoare de 9-10 miliarde de euro, au declarat o serie de reprezentanti ai Uniunii Europene si oficiali romani, citati de Reuters. “Este vorba de finantari de 9-10 miliarde de euro pentru Romania si Bulgaria, care vor fi acordate pe perioada primilor trei ani dupa aderare”, au afirmat surse reprezentind Uniunea Europeana. Potrivit acestora, Comisia Europeana ar urma sa prezinte cifrele exacte in cursul zilei de ieri, cu o zi mai devreme decit data stabilita formal.

Un oficial roman a declarat, la rindul sau, ca este posibil ca Bulgaria sa primeasca putin peste o treime din intreaga suma, Romania urmind sa beneficieze de restul finantarii. Dupa prezentarea pachetelor de finantare, cele doua tari vor avea posibilitatea de a negocia suma exacta. “Este un plan financiar foarte favorabil, corect si care nu face discriminari intre noi si alte state din Europa de Est care se vor alatura Uniunii Europene in acest an”, a mai spus oficialul de la Bucuresti.

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Mircea Geoana, a afirmat in luna ianuarie ca acest pachet de finantari reprezinta o “veste exceptional de buna”, adaugind ca este un semnal pozitiv in privinta negocierilor purtate de Romania si Bulgaria pentru aderare.

Sursa: , Ziarul de iasi, 10 februarie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.