Suceava a atras bani pentru drumuri

Suceava, modernizare, proiecte, fonduri europene, POR, contracte

Autoritatile publice din Suceava pot spune ca au luat cireasa de pe tortul fondurilor UE. Pana in prezent, oficialii au semnat sase contracte pentru proiecte de peste 155 de milioane de lei. Cinci dintre acestea au fost contractate de Consiliul Judetean (CJ) Suceava, iar de un altul beneficiaza municipiul Falticeni.

“Am demarat licitatiile la toate, iar la unele trebuie sa inceapa executia”, a precizat Robert Greceanu, reprezentant al CJ Suceava. Cel mai important proiect contractat este cel privind modernizarea drumului judetean 174 intre Vatra Dornei si Panaci.

Proiectul de peste 37 de milioane de lei vizeaza asfaltarea a 22 de kilometri de drum. Alti 15 kilometri din DJ 175 B Pojorata- Rarau vor fi refacuti in cadrul unui proiect de peste 31 de milioane de lei.

“Valorile contractelor pot scadea dupa derularea licitatiilor, in conditiile in care ofertele firmelor de constructii sunt cu mult mai mici decat estimarile noastre”, au precizat reprezentantii CJ Suceava.

Alte doua drumuri pentru care s-au semnat contracte de finantare de cate 26,6 milioane de lei vizeaza reabilitari pe DJ 208 S Dolhasca-Probota si DJ 209 D care trece prin Darmanesti-Calafindesti-Siret. Oficialii suceveni au contractat si lucrari la DJ 290 Veresti-Roscani.

Strazi din Falticeni refacute cu banii UE

In cadrul axei 2 a POR au obtinut finantare si autoritatile din Falticeni, in cadrul unui proiect de aproape 20 de milioane de lei. “Se vizeaza reabilitarea si modernizarea a 13 strazi urbane in municipiul Falticeni cu o lungime de 15,2 kilometri”, au explicat oficialii Agentiei pentru Dezvoltare Nord-Est. CJ Suceava a mai depus proiecte si pe celelalte axe ale POR, dar acestea sunt inca in evaluare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.