Training pentru functionarii publici privind managementul elaborarii propunerilor de finantare

Pe 1 august 2007 a fost publicata in Monitorul Oficial Hotararea de Guvern nr. 759 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale.

Daca pana acum au existat neclaritati privind regulile de eligibilitate, apeland pentru clarificare doar la regulamentele europene, putem vorbi acum oficial de existenta unui cadru national de reglementare a acestora.

Data fiind importanta acestor reguli de eligibilitate a cheltuielilor stabilite prin cadrul national de reglementare, Institutul Roman de Training lanseaza provocarea de a dezbate si aprofunda toate aceste aspecte in cadrul trainingului “Managementul elaborarii propunerilor de finantare: Fonduri Structurale si de Coeziune” care se va desfasura:

– La Bacau, in perioada 1-3 octombrie, in parteneriat cu Institutia Prefectului Judetul Bacau;

– La Suceava, in perioada 10-12 octombrie, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava.

Trainingul va aborda urmatoarele teme:

– Identificarea elementelor cheie ale proiectului;

– Alocarea pe programe operationale a proiectelor;

– Fundamentarea ideilor de proiect;

– Formularea si fundamentarea proiectelor (analiza partilor interesate, analiza problemelor, analiza oportunitatilor/nevoilor de investitii, analiza obiectivelor);

– Planificarea resurselor/Planificarea activitatilor;

– Redactarea cererilor de finantare (formularul cadru al proiectului, identificarea indicatorilor de monitorizare si performanta ai proiectului, verificarea matricei logice a proiectului);

– Eligibilitatea proiectului;

– Analiza surselor de finantare;

– Etapele evaluarii si selectiei de proiecte;

– Verificarea elementelor eligibile ale proiectului;

– Caracteristicile unei cereri de finantare de succes;

– Analiza documentelor specifice anumitor aplicatii (structura studiului de fezabilitate, structura analizei cost-beneficiu, studiul privind impactul de mediu, analiza planului de afaceri).

Descrierea detaliata a acestor traininguri precum si formularele de inscriere pot fi consultate pe pagina web a Institutului Roman de Training: www.irt.ro

Trainingul este destinat functionarilor publici si angajatilor pe baza de contract din autoritatile si institutiile publice. Trainingul se va derula cu un grup de aproximativ 20 de participanti.

Trainingul va fi sustinut de traineri IRT cu o vasta experienta practica in formularea si managementul proiectelor finantate din fonduri europene, atat ca traineri cat si ca evaluatori si consultanti.

Informatii suplimentare:

Lavinia Dascalu

Tel.: 0213 11 68 58, 0728 92 90 67

E-mail: [email protected]

Sursa: Institutul Roman de Training

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.