Drum judetean din judetul Vrancea reabilitat cu fonduri europene

Fonduri europene, drum, judetul Vrancea, lucrari de reabilitare, POR

Finantarea proiectului este asigurata prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 2 – Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale. Drumul are o lungime de aproximativ 19 kilometri, iar valoarea totala a proiectului este de aproximativ 43 de milioane de lei.

Din aceasta suma, Uniunea Europeana contribuie cu 35,4 milioane lei, suma nerambursabila, de la bugetul de stat vor fi alocati aproximativ patru milioane lei, iar contributia Consiliului Judetean va fi de 881.000 lei. Lucrarile presupun refacerea fundatiei drumului prin adaos de balast si piatra sparta, turnarea a doua straturi de asfalt, respectiv binder si strat de uzura.

Vor fi amenajate drumurile laterale pe o lungime de 25 de metri, vor fi refacute parcarile si statiile de autobuz, va fi refacut sistemul de colectare a apelor pluviale prin curatirea si decolmatarea santurilor, rigolelor si podetelor existente, iar acolo unde este necesar vor fi realizate santuri si rigole noi. Dupa ce va fi reabilitat, drumul judetean va avea o latime de noua metri in localitati si opt metri in afara acestora.

“Tronsonul de drum este deteriorat si prezinta urmatoarele deficiente: imbracamintea din mixtura asfaltica si pavajul existent in localitati este deteriorat si valurit, trotuarele au imbracamintea degradata, podetele tubulare sunt colmatate, au camere de cadere subdimensionate, accesul spre proprietatile particulare in multe situatii sunt improprii, obturand curgerea libera a apei pluviale pe santuri. De asemenea, calea de rulare de pe poduri prezinta un grad avansat de uzura, parapetii si trotuarele sunt degradate, iar scurgerea apelor nu este asigurata”, a explicat Romeo Iordache de la Directia Tehnica din cadrul Consiliului Judetean Vrancea

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.