Avem nevoie de un plan de afaceri antreprenorial / managerial?

Nu este suficienta doar ideea a ceea ce vrem sa facem? Nu este suficient ca ne-am gandit la toate etapele planului de actiune? Nu este suficient ca ne-am facut niste calcule privind finantele firmei?

Raspunsul: poate ca DA / poate ca NU!

In calitate de ANTREPRENOR,  cunosti raspunsurile la intrebarile – cheie ale afacerii:

Care este atuul afacerii tale?

Cum iti mentii acest avantaj?

Care este dimensiunea pietii vizate pentru afacerea ta?

Cum actionezi ca sa “cuceresti” aceasta piata?

In calitate de MANAGER, cunosti raspunsurile la intrebarile de zi cu zi ale mentinerii afacerii:

Cum pot creste portofoliul de clienti?

Care sunt resursele necesare si cum le pot obtine?

Cum monitorizez si optimizez performantele afacerii?

Daca inca nu ai raspuns la toate intrebarile, atunci trebuie sa cauti aceste raspunsuri pentru AFACEREA TA, stabilindu-ti niste obiective clare si planuri de actiune concrete (etape, resurse, termene, responsabilitati).

Iar acest lucru inseamna sa-ti faci un plan de afaceri antreprenorial / managerial – pe care nu ti-l cere nimeni, ci doar TU pentru AFACEREA TA.

Te invit sa discutam despre necesitatea si beneficiile planului de afaceri in cadrul intalnirilor (sesiuni de lucru) din fiecare zi de miercuri a lunii septembrie, dupa-amiaza, intre orele 17:30-20:00.

Calandarul evenimentelor dedicate antreprenorilor, managerilor si profesionistilor preocupati de managementul strategic, operational si financiar al afacerii – poate fi accesat la urmatorul link: http://abctrainingconsulting.ro/evenimente/ 

 

About Anda Racsa

Antreprenor, manager, consultant, trainer ABC Training Consulting. 19 ani practica profesionala in domeniul managementului financiar al afacerii din care 9 ani experienta ca antreprenor si manager al firmei ABC Training Consulting. Certificari profesionale: Consultant bancar – certificat de IBR si CNFPA, promotia 2010; Auditor financiar – certificat de CAFR, promotia 2009; Formator (trainer) – certificat de CNFPA, promotia 2007. Furnizez servicii de training, consultanta si asistenta antreprenoriala si manageriala: Evaluarea fezabilitatii ideii sau a afacerii in derulare, Planificarea afacerii si elaborarea planului de afaceri antreprenorial si managerial, Organizarea si coordonarea contabilitatii manageriale afacerii, Managementul costurilor si al cash-flow-ului. Periodic organizez evenimente dedicate antreprenorilor, managerilor si specialistilor – unde dezbatem subiecte specifice managementului si optimizarii afacerii si identificam solutii si oportunitati de colaborare.

3 thoughts on “Avem nevoie de un plan de afaceri antreprenorial / managerial?”

 1. cB spune:

  Ce e aia PA pt antreprenor sau pt GM? Intr-un segment de piata fluctuant care generic este abreviat IMM cei doi sunt aceeasi persoana. Te invit la o discutie cu IMMisti care nu inteleg decat 10% din ce spui. Din fericire pt tine, sunt convins ca te adaptezi si la IMM pastrand si comunicarea adecvata pregatirii intelectuale si profesionale ale antreprenorului-jucator. Ca tot e la moda sa fii activist 😉

 2. Anda Racsa spune:

  Multumesc pentru opiniile prezentate si pentru aprecieri.

 3. Perparim Demi spune:

  Aveti dreptate, fiecare antreprenor trebuie sa aiba un plan de afacere si o strategie de dezvoltare, din pacate putin au. Realizarea unui PA sau unei SD, este o investitie pe termen scurt, mediu si lung. Ca sa culegi rezultatele acestei investitii, trebuie sa parcurgi trei etape: constientizarea pentru utilitatea ei(informarea – motivarea), investirea in proiect, si mult efort in implementarea proiectului. Fiecare etapa este importanta, iar putin ajutor profesional este benefic celor care vor sa pornesc la drum. Acum in perioada de criza, cind afacerile stagneaza, piata a devenit foarte volatila si nesigura, blocajul financiar freneaza creditarea etc., multi antreprenori sunt in rascruce si au nevoie de decizii bune, bine gandite, de perspectiva. Discutiile pe aceasta tema intodeuna sunt utile, chiar si pentru cei care au ceva experienta. Mereu este loc pentru a inbunatatii si optimiza.
  Initiativa Dvs mi se pare buna si la timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.