Primaria Ramnicu Valcea inaugureaza un centru pentru copiii cu autism

Proiect, centru pentru copii, Primaria Ramnicu Valcea, finantare Phare

Valoarea acestui Proiect este de 177.835 Euro din care 157.835 Euro – finantare nerambursabila in cadrul schemei de finantare Programul Phare 2004 – 2006, Coeziunea Economica si Sociala – Servicii Sociale si 20.000 Euro – cofinantare locala, asigurata de Consiliul Local al Municipiului Rm. Valcea.

Prin aceasta inaugurare – la care a participat primarul municipiului, ing. Mircia Gutau, alaturi de viceprimarul Romeo Radulescu si de managerul de proiect, soc. Virginia Fulgescu, diretorul Directiei de Protectie Sociala din cadrul Primariei Ramnicu Valcea – se incheie partea investitionala a proiectului, iar beneficiarii – 35 de copii din municipiul Ramnicu Valcea cu tulburari din spectrul autist – se vor putea muta locatia prevazuta in proiect.

De precizat ca, in urma acordului finantatorului, servicile terapeutice pentru copii beneficiari au inceput sa fie prestate inca din cursul lunii martie 2009 intr-o locatie temporara din cadrul Gradinitei nr. 1 Nord.

Noul spatiu din cadrul Scolii Generale nr. 6 Copacelu ofera toate facilitatile pentru prestarea in cat mai bune conditii a serviciilor terapeutice specifice, iar dotarile “Centrului de servicii terapeutice pentru copilul cu autism “Mara” Ramnicu Valcea” sunt la cele mai noi standarde.

Centrul “Mara” va functiona pe actuala finantare pana la sfarsitul lunii noiembrie a anului curent, dupa care, prin hotarare a Consiliului Local Municipal, intretinerea Centrului va fi preluata de bugetul local, cu o co-participare in domeniul resurselor umane din partea partenerilor locali ai acestui proiect.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.