342,5 milioane lei din bugetul pe 2008 provin din fonduri europene

Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile a sustinut o conferinta de presa in care a fost prezentata forma aprobata de Guvern a bugetului M.M.D.D pentru anul 2008 si care urmeaza sa intre in dezbatere parlamentara.

Bugetul total al MMDD pentru anul viitor este de 1,82 de miliarde de lei. Din acesti bani 1,23 miliarde de lei provin de la bugetul de stat, 253,6 milioane vin din credite externe, iar restul de 342,5 milioane de lei, din credite externe nerambursabile (fonduri europene).

Capitolul care beneficiaza de cea mai mare crestere bugetara este acela care se refera la transferuri intre unitati ale administratiei publice. Asta inseamna ca, in 2008, Ministerul Mediului va pune la dispozitia autoritatilor publice locale aproximativ 112 milioane de lei pentru investitii in teritoriu, in domeniul protectiei mediului. Suma oferita de MMDD autoritatilor publice este cu 78% mai mare decat cea din 2007. Va permite demararea sau continuarea de catre autoritatile locale a nu mai putin de 133 obiective de investitii in infrastructura de mediu.

Un alt capitol care inregistreaza cresteri importante este cel al cheltuielilor de capital. Acestea se refera strict la investitiile pe care MMDD si unitatile din subordinea, autoritatea si coordonarea ministerului le vor face. Suma alocata acestor investitii este de 803 milioane de lei. Din acesti bani, cea mai mare parte vor merge in investitii in domeniul apelor, respectiv o suma de 752 de milioane de lei.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.