Fonduri UE de un milion de euro pentru proiecte sociale in Constanta

Fonduri europene, proiecte sociale, Constanta, contracte de finantare

La semnarea contractelor de finantare au participat presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud – Est, Luminita Mihailov, si primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac.

Pentru modernizarea caminului de batrani de la Mangalia, administratia locala a obtinut fonduri europene in valoare de peste 680.000 de euro, contributia beneficiarului fiind de circa 11.000 de euro. Investitia cuprinde crearea a 12 noi camere prin realizarea unui etaj si recompartimentarea unui spatiu aflat la parter, inlocuirea instalatiilor termice, sanitare si electrice, a tamplariei, realizarea unei termoizolari corespunzatoare, dotarea cu mobilier si echipamente necesare prepararii hranei, precum si reabilitarea liftului pentru marfa si construirea unuia nou pentru persoane.

La caminul de batrani de la Mangalia sunt asistate, in prezent, 16 persoane, iar dupa realizarea lucrarilor de modernizare, capacitatea caminului se va mari cu alte 24 de locuri. Al doilea proiect european, in valoare totala de 266.371 de euro, este de extindere si modernizare a unor spatii, in cadrul Scolii speciale nr.1 din municipiul Constanta.

Prin realizarea acestuia se urmareste cresterea calitatii procesului instructiv-educativ cu regim special si a gradului terapeutic recuperator, recuperarea psiho-motorie si intelectuala a tinerilor institutionalizati, cresterea numarului locurilor de munca, precum si reducerea asistentei la domiciliu. La Scoala speciala nr.1 Constanta sunt in prezent 271 de tineri cu cerinte educative speciale, avand patologii diferite, cu varste cuprinse intre 7 si 20 de ani.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.