MCSI anunta lansarea apelului de proiecte pentru operatiunea 3.2.1 “Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”

MCSI, lansare apel proiecte, implementarea de solutii e-guvernare, servicii administrative

Obiectivul specific al acestei operatiuni este de a pune la dispozitie serviciile administrative prin mijloace electronice, respectiv de a crea beneficii atat pentru utilizatori (cetateni si mediul de afaceri), cat si pentru administratia publica.

Ghidul solicitantului a fost publicat in varianta finala, la adresa www.fonduri.mcsi.ro, Sectiunea Ghidurile Solicitantului / Apeluri deschise. Acesta detaliaza criteriile specifice care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.

Suma totala alocata acestui apel de proiecte este de 142 milioane lei, din care aproximativ 116 milioane lei FEDR si 26 milioane lei de la bugetul de stat. Suma maxima cu care poate fi finantat un proiect ajunge la 21.500.000 lei la nivel national si respectiv 5.500.000 lei la nivel local. Rata de cofinantare este de 100% pentru ordonatorii de credite finantati integral de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, bugetul asigurarilor pentru somaj, dupa caz, si 98% pentru celelalte categorii de solicitanti eligibili.

Inregistrarea proiectelor se va realiza on-line in mod continuu, incepand cu data de 9 septembrie 2009 ora 9.00. Termenul-limita de inregistrare a proiectelor este 26 octombrie 2009, ora 16.30.

Inregistrarea on-line se realizeaza la adresa de Internet: www.fonduri.mcsi.ro.

In termen de maxim 5 zile lucratoare dupa inregistrarea on-line, solicitantii trebuie sa depuna dosarul la sediul MCSI cu respectarea detaliilor cuprinse in ghidul solicitantului.

Reprezentantii Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale din cadrul MCSI va pot raspunde la eventualele intrebari sau nelamuriri cu privire la fondurile structurale in domeniul IT&C, la adresa de e-mail [email protected] sau telefon 021.311.41.55.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.