Cooperare transfrontaliera si schimb de bune practici in domeniul dezvoltarii locale, reabilitarii infrastructurii rutiere si managementului frontierei – ROMDEL

Cooperare transfrontaliera, dezvoltare locala, Phare, program de vecinatate

Obiectivul general al proiectului a fost sprijinirea procesului de dezvoltare sociala si economica a comunitatilor rurale din zona de granita a Judetului Vaslui (Romania) si Raionului Hancesti (Republica Moldova) prin crearea unei proceduri de consultare si cooperare transfrontaliera intre autoritatile publice locale si prin implementarea masurilor comune relevante cu impact pe ambele parti ale granitei.

In cadrul proiectului a fost creat un grup de lucru transfrontalier alcatuit din reprezentanti ai Beneficiarului si ai partenerilor din proiect, respectiv Consiliul Districtului Hancesti (Republica Moldova), Consiliul Judetean Vaslui (Romania) si Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (Romania).

Au fost tinute mai multe sedinte de consultari pe parcursul carora, membrii grupului de lucru au elaborat o “Strategie de Dezvoltare Transfrontaliera pentru Hancesti-Vaslui” pe termen scurt si mediu care contine informatii despre contextul social si economic, analiza SWOT, principalele probleme comune identificate la cele 2 parti, directii de dezvoltare comuna, prioritati pentru proiecte de investitii transfrontaliera etc. Grupul de lucru transfrontalier se va ocupa in continuare de distribuirea documentului elaborat catre partenerii de pe cele doua parti ale Raului Prut, din Raionul Hancesti si Judetul Vaslui, respectiv ONG-uri, Camere de Comert etc.

De asemenea, au fost finalizate si receptionate lucrarile de “Reabilitare drum comunal DC32 km. 8+070 – km. 12+270 Poganesti – Chersacosu”. Pentru diseminarea proiectului au fost realizate un numar de 2500 de mape de prezentare. Acestea vor fi distribuite participantilor la traficul transfrontalier, cu sprijinul partenerilor din proiect.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.