Proiect transfrontalier Romania – R. Moldova de preventie a traficului modern de fiinte umane

proiect transfrontalier, Republica Moldova, trafic fiinte umane, ONG

Proiectul a debutat in data de 13 septembrie 2008 si se desfasoara pe o perioada de 12 luni de zile, atat in tara (in judetele Iasi, Botosani) cat si in R. Moldova (Chisinau, Falesti, Ialoveni).

ONG EuroDEMOS este apreciata ca membra importanta in AGORA Parlamentului European, activa in programe prioritare ale Consiliului Europei si Comisiei Europene, membra a Platformei de Cooperare pentru Tineret Asia-Europa, Monitor al respectarii Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale in Romania si Promotor al acestora la nivel global.

In perioada sa de desfasurare proiectul a cuprins:

– Campanie informativa transfrontaliera la nivel de mase;
– Un Centru Transfrontalier de Preventie a Traficului Modern de Fiinte Umane;
– Pregatirea unui nucleu de cetateni ai Republicii Moldova ca specialisti in domenii pe care traficantii le folosesc ca paravan public de racolare, pentru crearea cadrului legal necesar preventiei traficului modern de fiinte umane in Republica Moldova;
– O Strategie comuna de preventie a traficului modern de fiinte umane si o Retea de parteneriate transfrontaliere durabile;
– Seminarii transfrontaliere;
– Evenimente spectacole Anti Modern Traffic pentru informarea si educarea cetatenilor privind traficul modern de fiinte umane care se bazeaza pe golurile informationale privind domeniul modelingului.

La finalizarea proiectului au fost organizate o serie de activitati informative cu privire la problematica traficului modern de fiinte umane.

Sursa: Stiriong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.