Consiliul Local Bicaz deruleaza importante proiecte cu finantare externa

In luna decembrie 2006 a fost semnat contractul de finantare in valoare de 650.000 de euro, pentru proiectul “Sistem de colectare selectiva a deseurilor si rampa de transfer pentru arealul turistic Valea Bicazului”. Consiliul Local Bicaz are calitate de asociat, impreuna cu Consillile Locale ale comunelor Tasca , Bicazu Ardelean, Bicaz Chei, Damuc si Tarcau.

Proiectul este localizat in toate localitatile componente ale asociatiei si prevede sisteme de colectare selectiva a deseurilor si transfer al acestora in baza de transfer, situata in comuna Tasca, judetul Neamt. Proiectul este in curs de derulare cu termen de finalizare 31.12.2008. Finantator: PHARE 2004 – Coeziune economica si sociala – “Schema de investitii pentru proiecte mici de gestionare a deseurilor”.

In luna septembrie 2006 a fost selectat spre finantare proiectul “Economia bazata pe cunoastere”, prin care se va realiza reteaua electronica a comunitatii locale. Proiectul este situat in orasul Bicaz si prevede dotarea primariei, bibliotecii orasenesti, a Scolii Nr.1 si Scolii Nr.2 cu calculatoare, conectate la internet de mare viteza. De asemenea proiectul doteaza un punct de acces public la internet cu 7 statii, un server, camera web si periferice de listare, interconectat la celelate puncte de acces la internet amintite mai sus. Valoarea contributiei locale in cadrul acestui proiect este de 24.000 de euro. Finantatorii proiectului sunt Banca Mondiala si Guvernul Romaniei.

In luna iulie 2005, in cadrul programului “Phare RO 0104.02 -Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate”, a fost selectat proiectul “Si noi dorim sa invatam”, initiat de Inspectoratul Scolar al Judetului Neamt, unde Consiliul Local Bicaz a fost partener alatuti de inca 7 consilii locale din judetul Neamt, Casa Corpului Didactic Neamt, Asociatia umanitara “Cai deschise- Open Ways” -Tg. Neamt” si Asociatia umanitara nonprofit “O mana de ajutor”- Roman. Valoarea Proiectului se ridica la 696,739 de euro, cofinantarea din partea Consiliului Local Bicaz fiind de 6.000 de euro.

In luna noiembrie 2004 a fost selectat proiectul “Dotarea cu echipamente IT (computere si soft-uri) la nivel local, pentru o descentralizare financiara fluenta”. Proiectul este finalizat cu succes si consta in echiparea birourilor primariei cu 10 calculatoare performante, un server si 7 imprimante. De asemenea au fost achizitionate programe specializate de gestiune de fonduri si managementul documentelor. Valoarea contractului de finantare a fost de 22.664 Euro, contributia locala fiind de 2.946 Euro.

De asemenea in prezent se deruleaza lucrarile la proiectul “Modernizarea statiei de epurare a orasului Bicaz” cu termen de finalizare 31 mai 2008 , proiect in valoare de 525.000 euro, finantat in proportie de 60% de Agentia Fondului pentru Mediu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.