„Podul de cuvinte – rostite, scrise, desenate”

Botosani, Balti, cooperare, proiect, PHARE, rezultate, activitati

Activitatile proiectului au presupus desfasurarea mai multor deplasari de o parte si de alta a granitei si au vizat realizarea de schimburi de experienta in domeniul culturii.

In acest mod, proiectul si-a propus sa incurajeze si sa dezvolte contactele transfrontaliere intre unitatile scolare din Romania si Republica Moldova si cooperarea la nivel local in domeniul cultural, educational, evidentiind si punind in valoare bogatia comuna a celor doua zone.

In mod principal, proiectul a urmarit:
– permanentizarea relatiilor de buna vecinatate si colaborare intre unitatile de invatamint si autotritatile locale din zona de granita;
– consolidarea valorilor comune existente pentru sustinerea cooperarii si integrarii culturale europene;
– incurajarea contactelor intre elevi, cadre didactice, functionari din autoritatile locale, contribuind astfel la imbunatatirea colaborarii si comunicarii intre oameni;
– punerea in evidenta a valorilor comune si a specificului local;
– in final, stabilitatea si trainicia unui adevarat „pod de cuvinte” intre comunitatile si autoritatile din zona de frontiera.

Rezultatele proiectului vor contribui la procesul de integrare armonioasa a valorilor culturale comune si specifice in patrimoniul cultural si spiritual european, pe de o parte, si la stabilirea si permenetizarea unui real pod de cuvinte care faciliteaza comunicarea si armonizeaza relatiile intre oameni si institutii.

Rezultatele proiectului vor aduce un spor de valoare cunoasterii reciproce in plan cultural si spiritual, contribuind la stabilirea unui sistem de relatii informationale in concordanta cu exigentele europene.

Implementarea proiectului are efecte multiplicatoare, cu implicatii in domeniul, social, cultural educational.

Activitatile desfasurate in cadrul proiectului au fost urmatoarele:
– donatie de carte beletristica romaneasca la un numar de 8 biblioteci scolare din Republica Moldova;
– participarea unor formatii scolare de teatru din Republica Moldova si Romania (Botosani) la Festivalul de intreprerare a piselor de teatru intr-un act „Mihail Sorbul” Botosani;
– organizarea unui concurs de recitari din opera poetilor romani si moldoveni pentru elevii de la liceele partenere la realizarea proiectului;
– organizarea unui concurs de creatie literara pentru elevii claselor V – XII din Romania si Republica Moldova;
– organizarea unui concurs de creatie – pictura si grafica pentru elevii claselor V – XII din Romania si Republica Moldova.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top