Contract de finantare semnat pentru proiectul de apa si canalizare aferent judetului Bihor

apa si canalizare

“Prin semnarea acestui contract am ajuns la o valoare totala de aproximativ 900 milioane Euro pentru contractele semnate numai in ultimele doua luni de catre Ministerul Mediului si Padurilor. Eu personal sunt un adept al descentralizarii insa datorita problemelor pe care le intampinam la nivelul absorbtiei fondurilor as fi preferat ca anumite parghii de decizie sa ramana la nivelul ministerului. Pe de alta parte, sunt ferm convins ca la nivelul judetului Bihor, exista oameni puternici care sa-si asume raspunderea pentru implementarea acestui proiect la termen iar unul din cele mai importante aspecte pentru realizarea acestui deziderat este ca lucrarile sa demareze cat mai repede cu putinta”, a declarat László Borbély.

Valoarea totala a proiectului este de 83.274.549 Euro fara TVA, din care finantarea nerambursabila din Fondul de Coeziune este de 63.542.229 Euro. Implementarea sa va fi efectuata pe parcursul a 45 luni, in perioada 2011-2014, in final urmand ca aproximativ 230.900 locuitori sa beneficieze de un sistem de apa si canalizare la standarde europene.

Proiectul presupune investitii in extinderea si reabilitarea sistemelor de apa potabila, precum si in sistemul de colectare a apelor uzate si va fi implementat de catre Operatorul Regional S.C. Compania de Apa Oradea S.A. in aglomerarile Oradea, Biharia, Beius, Tinca.

Proiectul urmareste imbunatatirea calitatii apei si accesul la infrastructura de apa si canalizare prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apa si canalizare in conformitate cu practicile si politicile Uniunii Europene in domeniu.

Toate componentele vor fi implementate in conformitate cu strategia de achizitii din cadrul Proiectului, prin intermediul 17 contracte, din care 3 de servicii si 14 de lucrari (4 contracte tip proiectare si executie si 10 contracte tip executie). De asemenea, trebuie mentionat faptul ca un contract de servicii a fost deja lansat, respectiv “Asistenta tehnica pentru Managementul Proiectului”.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.