Femei rome cu competente TIC acreditate de CNFPA

femei rome, competente, TIC, POS DRU, CNFPA, cursuri, proiect

Aceste cursuri se adreseaza femeilor si tinerilor de etnie roma, care sunt grup tinta in cadrul proiectului strategic “Egalitate prin diferenta.

Accesul femeilor rome pe piata muncii” co-finantat de Fondul Social European “Investeste in oameni” prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 6, “Promovarea Incluziunii Sociale”, Domeniul major de interventie 6.3. “Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii” – Sanse egale si respect.

Un numar de 11 femei au participat la cursurile TIC predate de lectorul Berti stefan, care a declarat: ” Cursul a fost unul interactiv, cu multe lucrari practice, femeile rome au invatat notiuni de baza in folosirea calculatorului, notiuni care le va ajuta sa isi gasesca mai usor un loc de munca.”

In ultima zi a cursului, in data de 11 septembrie, va avea loc examenul de absolvire in prezenta comisiei CNFPA. Dupa absolvire, beneficiarii vor primi o diploma acreditata de CNFPA.

Misiunea Asociatiei Femeilor Tiganci ‘Pentru Copiii Nostri’ este de a sprijini educatia copiilor si tinerilor de etnie roma in vederea integrarii scolare, precum si acela de a promova si sustine femeile rome prin servicii integrate de incluziune sociala: informare, consiliere psihologica si medierea muncii.

Sursa: Comunicate de Presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.