Program de sprijinire a IMM-urilor pana in 2008

IMM-urile vor deveni rasfatatele Guvernului in urmatorii patru ani. Acestea urmeaza sa beneficieze de un tratament fiscal preferential, de fonduri nerambursabile si consultanta pentru cercetare-dezvoltare. Masurile vor fi puse in practica odata cu adoptarea noii strategii pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii in perioada 2004-2008.

Strategia aflata inca pe masa de lucru a Guvernului va prevedea reducerea numarului si a frecventei controalelor, ajustarea sistemului de impozitare a IMM-urilor, subventionarea dobanyilor la creditele bancare si simplificarea inregistrarii noilor firme. Initiativele in acest domeniu vor fi introduse pentru a intari capacitatea intermediarilor financiari (institutii de micro-creditare, retele de business angels), care vor fi orientati catre micro-intreprinderi si IMM-uri.

De asemenea, se urmareste si generalizarea platii impozitelor prin mijloace electronice, acordarea de facilitati pentru IMM-urile cu activitate de cercetare-dezvoltare si alocarea unor fonduri nerambursabile de la bugetul de stat pentru IMM-urile cu capital integral privat care isi desfasoara activitatea in sectoarele industriale considerate prioritare.

Sursa: , Ziarul Adevarul online, 25 martie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.