Parcul Capela din Ramnicu Valcea va fi amenajat cu doua milioane de lei

Ramnicu Valcea, capela, proiect, obiective, finantare nerambursabila

Astfel, a fost aprobata finantarea a 15 obiective de investitii publice, cele mai multe incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, plan care a fost aprobat de Ministerul de Finante.

“A fost primul plan aprobat de Ministerul de Finante, Ramnicu Valcea fiind primul oras din cele declarate pol de dezvoltare durabila care a elaborat acest proiect si pentru care chiar am fost felicitati”, a spus primarul municipiului, Mircia Gutau.

Printre obiectivele aprobate pentru finantare se numara si amenajarea parcului Capela, pentru care s-au alocat doua milioane de lei, aici fiind incluse si achizitii de terenuri.

In prezent, municipiul Ramnicu Valcea are in componenta doua parcuri: parcul municipal Zavoi si parcul central Mircea cel Batran, la o populatie de 120 de mii de locuitori.

Zona Capela este emblematica pentru Ramnicu Valcea, zona fiind in realitate un deal situat in centrul orasului, care confera municipiului Ramnicu Valcea un pitoresc aparte, ea reprezentand printre altele un obiectiv turistic si istoric.

Accesul pe acest deal se realizeaza pornind din Piata Revolutiei, din dreptul Statuii Independentei, monument dezvelit la 17 mai 1915. Prin alei serpentinate din beton se ajunge la motelul Capela si de acolo spre varful acestui deal, care are o altitudine medie de aproximativ 600 m. Dealul Capela ofera o panorama deosebita a orasului.

Proiectul municipalitatii prevede transformarea unei importante suprafete din acest deal intr-un parc de promenada, cu alei, banci, iluminat public, locuri de joaca pentru copii, devenind astfel cel de-al treilea parc al municipiului Ramnicu Valcea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.