Conferinta de inchidere a proiectului “Antichitatea tarzie in bazinul Prutului”

Romania-Bulgaria, muzeu, conferinta, proiect, fonduri europene

Proiectul a avut o valoare de 54.252,30 Euro, contributia financiara din partea Uniunii Europene fiind de 48.827,07 Euro, diferenta reprezentand contributia proprie.

Obiectivul general al proiectului a fost apropierea celor doua popoare de la est si vest de Prut, pornind de la cunoasterea evolutiei lor in timp, prin dezvoltarea principiului cooperarii transfrontaliere, cu extinderea acesteia la toate domeniile de activitate, avand drept tinta finala o dezvoltare armonioasa a zonei.

In perioada de implementare a proiectului au fost derulate urmatoarele activitati: organizarea unei expozitii itinerante, organizarea unei sesiuni de comunicari, realizarea unui catalog al expozitiei, organizarea unei campanii de sapaturi arheologice, promovarea proiectului si diseminarea rezultatelor.

Ca urmare a derularii proiectului a fost construit un sistem de relatii intre specialistii din cele doua tari in domeniul cercetarii privind originea populatiei de la est si vest de Prut, un instrument de lucru (catalogul expozitiei) pentru specialisti, dar si o sursa de informare a publicului larg din Romania, Republica Moldova si din alte tari.

Sapaturile arheologice efectuate in cadrul proiectului au adus un plus de marturii in sprijinul teroriei civilizatiei unitare din arealul Prutului.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.