UE selecteaza 30 orase pentru proiectul Reteaua Electrica Inteligenta

Retea Electrica Inteligenta, UE, 30 orase, investitii, cercetari

In structura retelei inteligente ar urma sa intre centrale eoliene amplasate in largul marilor si oceanelor, exploatarea lor urmand sa asigure pana in 2020 o cincime din necesarul european de electricitate, conform documentului Strategic Energy Technology Plan (SET).

SET Plan traseaza cadrele generale ale strategiei de promovare a solutiilor hi-tech menite sa limiteze schimbarile climatice si este un raspuns la investitiile masive facute de Statele Unite ale Americii in acest domeniu.

“Cercetarile pentru imbunatatirea tehnologiilor sunt subfinantate in UE. Trebuie sa stimulam acest domeniu si sa atragem cele mai bune creiere ale noastre pentru a largi frontierele stiintei”, se arata in document.

Orasele alese ar urma sa-si asigure energia in exclusivitate din surse regenerabile, precum soarele, vantul sau deseurile produse din activitatile industriale sau casnice. “Aceste orase vor fi nucleul unui proiect mult mai vast. Ele vor avea o noua generatie de cladiri si un sistem alternativ de transport”, conform SET.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.