Retea de utilitati din fonduri europene in Parcul industrial “Euro Business” din Oradea

Oradea, Euro Business, POR, fonduri europene, proiect, investitie

“Este o investitie extrem de importanta pentru parcul industrial, intrucat fara retea de utilitati – apa, canalizare, drumuri interioare, energie electrica si termoficare – nu exista viata in parc. Toate investitiile care privesc mediul de afaceri nu pot fi realizate”, a declarat coordonatorul de proiect, Marcel Bolos, seful Directiei de Dezvoltare Durabila, Finantari Externe din cadrul AIO.

Pana la data de 1 octombrie se va depune cererea de finantare la Agentia de Dezvoltare Nord-Vest, care este coordonatorul POR, urmand ca in primavara sa se poata incheia contractul de finantare si sa se liciteze executia acestor lucrari.

Studiul pentru introducerea utilitatilor in parc a necesitat aproape un an numai pentru pregatirea documentatiei tehnico-economice. Municipalitatea spera sa poata realiza investitia pe parcursul a trei ani de la data semnarii contractului de finantare.

Marcel Bolos a precizat, pentru AGERPRES, ca fara fonduri europene, practic, reteaua de utilitati din parc nu putea fi realizata.

“E adevarat ca fondurile europene se obtin printr-un proces greoi, destul de birocrat, dar pana la urma merita, fiindca banii sunt veniti pe gratis”, a spus Bolos. Parcul industrial, situat pe calea Borsului, intre Punctul de Trecere a Frontierei si municipiu, are o suprafata 121 de hectare si este impartit in 116 parcele.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.