In Transilvania de Nord, 202% fata de alocarea regionala, fonduri solicitate pentru infrastructura de sanatate

ADR NV, POR, infrastructura, fonduri, finantare nerambursabila

Suma reprezinta 202% fata de alocarea financiara regionala pe intreaga perioada 2007-2013, care, pentru Transilvania de Nord, este de numai 20,9 milioane Euro.

Un numar de 22 proiecte au fost depuse in total, pe 3.1 – “Reabilitarea /modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”, dintre care cinci au fost respinse pana in acest moment.

Doua proiecte au fost deja contractate; este vorba despre “Reabilitarea si modernizarea Ambulatoriului Corp “F” – Hidroterapie al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca” – beneficiar Consiliul Judetean Cluj si “Reabilitarea si Modernizarea Corp Policlinica Ambulatoriu la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu – Corp B Oradea” – beneficiar Primaria Oradea (mai multe amanunte aici).

Situatia depunerii proiectelor pe judete, pentru domeniul major 3.1. este urmatoarea:
– Bihor – 7 proiecte;
– Cluj – 5 proiecte;
– Salaj – 4 proiecte;
– Bistrita-Nasaud – 2 proiecte;
– Maramures – 2 proiecte;
– Satu Mare – 2 proiecte.

Reamintim ca suma totala alocata Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) pe toate axele POR, pentru intreaga perioada 2007-2013, este de 536,41 milioane euro.

Pana in prezent, AMPOR a suspendat, in Regiunea Nord-Vest, pentru depasirea alocarii financiare regionale, alte trei domenii: 2.1 – “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura”, 5.1. “Restaurarea si valorificarea patrimoniului cultural, crearea si modernizarea infrastructurii conexe” si 3.4. “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.