Formare in sistem e-learning finantata prin Proiectul Economia bazata pe cunoastere

e-learning, MCSI, proiect, e-formare, finantare, retea, comunicatii

Economia Bazata pe Cunoastere (EBC) este un proiect realizat de MCSI, finantat de Guvernul Romaniei printr-un imprumut acordat de Banca Mondiala, si are un buget de 69.4 milioane de dolari.

Scopul proiectului este de a initia si sustine activitati bazate pe tehnologia informatiei si comunicatiilor, in comunitati dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoastere.

Prin proiect au fost infiintate, cu sprijinul primariei din fiecare localitate, 255 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale (RECL), si se organizeaza sesiuni de instruire pentru membrii acestora. Fiecare retea include un Punct de Acces Public de Informare (PAPI) si mai multe puncte de acces in scolile din comunitate, in fiecare biblioteca publica si in fiecare primarie.

Proiectul E-formare vizeaza cresterea competitivitatii S.C. CONSTRAIN S.R.L. pe piata serviciilor de formare profesionala din Romania, prin dezvoltarea unei platforme on-line, achizitia de echipamente si programe informatice de ultima generatie si cresterea competentelor profesionale ale formatorilor de care dispune societatea.

Urmare a implementarii proiectului S.C. CONSTRAIN S.R.L. va operationaliza site-ul www.e-train.ro, destinat cursurilor in sistem e-learning.

Proiectul se deruleaza pe durata a 9 luni, in perioada septembrie 2009 mai 2010. Valoarea eligibila acordata prin Proiectul Economia bazata pe cunoastere este de 32.851 lei, reprezentand 73,99% din costul total eligibil estimat al proiectului.

Sursa: Comunicate Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.