Bani pentru tinerii care vor sa faca afaceri

Tinerii cu abilitati de intreprinzatori, dar care nu au bani pentru a demara o afacere, pot obtine finantare prin intermediul unui program derulat de Agentia pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie. La aproape un an de la anuntarea programului, Guvernul a aprobat, in cele din urma, saptamana trecuta, procedura de implementare a acestuia.

Programul se va derula in doua etape, respectiv organizarea si desfasurarea cursurilor de pregatire antreprenoriala si finantarea primelor 100 de planuri de afaceri selectate, prin acordarea de microcredite in conditii avantajoase. Bugetul alocat primei etape a programului este de 2,5 Miliarde de lei, iar microcreditele vor fi acordate de Banca Comerciala Romana. Pot beneficia de acest program atat persoanele fizice si persoanele fizice autorizate cu varste intre 18 si 35 de ani si absolventi de liceu sau de invatamant superior, cat si persoanele juridice cu capital integral privat , cu un numar de maximum 9 angajati si o cifra de afaceri de pana la 100.000 de Euro.

Evaluarea planurilor de afaceri se va face de catre BCR si Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Autorii planurilor de afaceri selectate vor beneficia de microcredite de maximum 5.000 de Euro, iar termenul de creditare este de 1,5-3 ani.

Sursa: , Adevarul online, 8 septembrie 2994

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.