Primul contract de finantare semnat pe Axa prioritara 3 – Infrastructura sociala in Transilvania de Nord

ADR NV, axa prioritara 3, proiect, POR, finantare, servicii comunitare

Este vorba de proiectul “Modernizarea si extinderea Complexului de Servicii Comunitare Cehu Silvaniei prin infiintarea de ateliere vocationale pentru tinerii iesiti din sistemul rezidential”.

Valoarea totala a proiectului este de 3.499.441,69 lei, din care finantare nerambursabila 2774878,87 lei.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, domeniul major de interventie 3.2. “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii de servicii sociale inclusiv cladiri sociale multifunctionale si echiparea si modernizarea centrelor sociale”.

Obiectivul specific al proiectului este centrat pe problematica integrarii si reintegrarii profesionale/sociale a tinerilor iesiti din sistemul rezidential de protectie a copiilor.

Datorita contractului care s-a semnat, Consiliul Judetean Salaj va moderniza Complexul de servicii comunitare Cehu-Silvaniei, va dezvolta noi servicii in cadrul acestuia, menite sa sustina cresterea abilitatilor vocationale si facilitarea integrarii socio-profesionale a beneficiarilor sistemului de asistenta sociala din judet.

Acest proiect asigura premise consistente pentru realizarea incluziunii sociale a copiilor si tinerilor rezidenti in acest sistem, si care la un moment dat parasesc, datorita varstei si a ciclului de instructie, sistemul.

Prin activitatea de modernizare, reorganizare si recompartimentare a imobilului care face obiectul proiectului se vor infiinta, amenaja si dota corespunzator ateliere vocationale (tamplarie, lacatusarie, croitorie si tapiterie), locuinte de tranzit, o sala polivalenta si centre maternale.

Consiliul Judetean Salaj nu este la primul contract de finantare prin Programul Operational Regional, avand deja in implementare doua proiecte pe Axa prioritara 2 – Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale.

Mai multe detalii privind aceste proiecte aici.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.