Proiectul de colectare selectiva a deseurilor de la Negresti a ajuns la final

CJ Negresti, proiect, PHARE, finantare, deseuri, fonduri europene

Partenerii Consiliului Local Negresti in cadrul acestui proiect au fost Consiliile Locale Bacesti, Dumesti, Rebricea, Todiresti si Vulturesti. Valoarea totala a proiectului a fost de 944.952,04 euro.

Cu aceasta ocazie are loc, in data de 25.09.2008, la sediul Primariei Negresti, incepand cu orele 11.00, conferinta de presa de finalizare a proiectului, unde vor fi prezentate principalele rezultate ale proiectului.

Proiectul a urmarit:
– crearea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor care sa duca la cresterea cantitatii de materiale reciclabile valorificate, reducandu-se astfel volumul de deseuri depozitate necontrolat;
– imbunatatirea gestionarii deseurilor in zona Negresti prin tehnologii de transfer si sortare:
– imbunatatirea capacitatii autoritatilor publice locale de a contribui la protectia mediului in vederea cresterii calitatii vietii in zona orasului Negresti si a comunelor Bacesti, Dumesti, Rebricea, Todiresti si Vulturesti prin implementarea unui sistem de management al deseurilor.

Grupul tinta este alcatuit din cei 28.894 locuitori ai orasului Negresti si ai comunelor partenere in cadrul proiectului (Bacesti, Dumesti, Rebricea, Todiresti Si Vulturesti), locuitorii din mediul urban reprezentnd 34%, iar cei din mediul rural 66%; 248 de agenti economici si institutii publice care activeaza in cadrul zonelor tinta si 38 de persoane instruite din serviciul de salubrizare.

Prin implementarea proiectului s-a contribuit la atingerea urmatoarelor obiective:
– Implementarea unui sistem de colectare selectiva;
– Informarea cetatenilor cu privire la sistemul propus si la modul de operare;
– Reducerea cantitatilor de deseuri depozitate;
– Disponibilitatea generatorilor de a utiliza recipiente separate pentru diferite categorii de deseuri;
– Reabilitarea mediului si cresterea calitatii vietii;
– Dezvoltarea turistica a zonei si punerea ei in valoare;
– Cresterea numarului locurilor de munca in zona tinta.

Organizarea activitatilor de colectare, transport si eliminare a deseurilor municipale este una dintre obligatiile administratiilor publice locale, dar responsabilitatea selectarii acestora apartine fiecarui cetatean, care va trebui sa invete sa colecteze separate deseurile reciclabile: hartie, carton, plastic, sticla, metale.

Sursa: Comunicate Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top