Statie de sortare si transfer deseuri, inaugurata in premiera in judetul Brasov

Brasov, investitie, PHARE, deseuri, management, proiect tehnic

Finantarea investitiei s-a realizat prin proiectul “Managementul integrat al deseurilor in sud-estul judetului Brasov cu Prejmer, centru zonal de colectare selectiva, compactare si valorificare a deseurilor” derulat de Consiliul Local al comunei Prejmer cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul PHARE CES 2003.

Pentru administrarea bunurilor rezultate din proiect s-a constituit Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara INTERSAL ai carei fondatori sunt consiliile locale din comunele Prejmer, Teliu, Budila, Tarlungeni si Vama Buzaului, parteneri ai proiectului, iar operatorul zonal pentru prestarea serviciilor de colectare a deseurilor si administratorul statiei de sortare si transfer al deseurilor este S.C HIDRO SAL COM SRL din Prejmer.

Statia dotata cu autogunoiere, utilaje si echipamente performante este deservita de un numar de 20 de persoane si, intr-o prima etapa, rezolva colectarea integrala a deseurilor menajere din toate gospodariile localitatilor implicate in proiect si colectarea selectiva pentru deseurile de hartie si plastic provenite din scoli, institutii publice, agenti economici. In urmatoarea etapa va avea loc extinderea colectarii selective a deseurilor la toate gospodariile din cele cinci comune.

In planul judetean de gestionare a deseurilor este prevazut ca in judetul Brasov sa functioneze sase statii de transfer la Rasnov, Maierus, Predeal, Prejmer, Hoghiz si Victoria. Celelalte cinci urmeaza sa se realizeze din fonduri proprii ale administratiilor locale, cat si pe scheme de finantare europeana in cadrul PHARE, CES si POS.

Dintre acestea, statia de transfer de la Prejmer a fost finalizata, sunt in faza terminala cele de la Rasnov si Victoria, iar in faza de proiect sunt statiile de la Predeal, Hoghiz si Maierus.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.